Traditionele Chinese Geneeskunde

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG)

In mijn praktijk werk ik volgens de eeuwenoude Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG), waarbij ik deze techniek combineer met westerse kennis en inzichten.

TCG is geschikt voor iedereen die op een natuurlijke manier zijn of haar lichaam en geest wil onderhouden of als aanvulling op de reguliere geneeskunde om lichamelijke en/of geestelijke klachten te verminderen of weg te nemen.   

Balanceer uw energie, balanceer uw leven

Balans, onze natuurlijke staat van zijn. Maar wat betekent dat eigenlijk? 

Als iemand klachten heeft, dan is de energiehuishouding uit balans en dat is de reden waarom een TCG-therapeut naar de algehele conditie van zijn of haar cliënt kijkt; een holistische benadering. Dit betekent dat lichaam en geest als één geheel worden gezien: alle processen in het menselijk lichaam zijn met elkaar verbonden.  Het doel is uw energiehuishouding herstellen, zodat lichaam en geest worden gestimuleerd zichzelf te genezen. Laat u verrassen door de mogelijkheden van TCG en voel zelf hoe uw energie weer in goede banen leidt.

Qi

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het menselijk lichaam bestaat uit een netwerk van energiebanen zogenaamde meridianen. Op deze meridianen bevinden zich vaste punten die in verbinding staan met diverse functies van de organen en orgaansystemen. Door elke meridiaan stroomt energie. Dit wordt ook wel Qi genoemd. Alle therapievormen die onder TCG vallen, zijn gebaseerd op het beïnvloeden van Qi. Blokkades in de meridianen kunnen ontstaan door emoties, interne en externe factoren. Hoe en waarom een energiestroom geblokkeerd is, kan bepaald worden met behulp van verschillende diagnostische technieken, waaronder de pols- en tongdiagnose. In mijn praktijk maak ik daarnaast ook gebruik van de Acugraph.

 

 
Acugraph

c0a39b74704abf32dc69abfda942841f_f36.png

Een Acugraph is een computergestuurd doormeet systeem om de energetische status van de energiebanen (meridianen) te analyseren en te documenteren. Het Acugraph systeem biedt snelle en efficiënte informatie, zodat we kunnen zien waar de energie vertraagd, geblokkeerd of overmatig is. Ook berekent de Acugraph de P.I.E. (Personal Integrated Energetics) score. Uw P.I.E. score bevat een complete analyse van al uw meridiaanbanen en is een totale weergave van uw energiesysteem. Een perfecte score van het getal 100 geeft een juiste balans en een vloeiende energiestroom van uw Qi aan. Een lagere of hogere score geeft een onbalans aan, welke u samen met uw acupuncturist op een doeltreffende manier kunt behandelen.