Shiatsu massage

Shiatsu is een drukpuntmassage die de circulatie van bloed en energie bevordert door het wegnemen van blokkades en het afvoeren van gifstoffen. Bij een shiatsubehandeling oefen je druk uit op energiepunten en meridianen (energiebanen) die over het lichaam lopen. De punten staan in verbinding met organen en hebben een sterke invloed op alle lichaamsfuncties.
Simpel gezegd stroomt de energie door ons lichaam naar de organen. Als de energie lekker door kan stromen is er niets aan de hand. Door een storing in het systeem kunnen allerlei klachten ontstaan. Shiatsu heeft een sterke harmoniserende werking op ons onbewuste zenuwstelsel en het hormonale systeem.
Het brengt lichaam en geest in balans. Voor een shiatsubehandeling hoef je niet per definitie een klacht te hebben. Het werkt ook heel ontspannend en preventief.

Yinyang2.gif
Een andere mogelijkheid is de stoelmassage.

Tijdens een stoelmassage worden hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen behandeld. De massage vindt plaats in een speciaal hiervoor geschikte, ergonomische stoel. De stoel ondersteunt alle lichaamsdelen, zodat het lichaam zich goed kan ontspannen. De massage kan met de kleding aan, is daarom laagdrempelig, en werkt zowel ontspannend als activerend.

Shiatsu geeft veel verlichting bij
nek/ schouder/ armklachten,
hoofdpijn,
fibromyalgie klachten, 
vermoeidheid,
gespannenheid,
stress,
pijnlijke spieren en gewrichten,
niet lekker in je vel zitten.